Siguranta este cel mai important aspect pentru Jungle Gym si acesta este motivul pentru care echipamentele noastre pentru terenurile de joaca rezidentiale li se aplica cele mai stricte standarde de sanatate si de siguranta si sunt certificate GS. Ancorele noastre de la sol asigura aceste conditii sigure. In acest blog ne concentram asupra modalitatilor de ancorare a jocurilor si a ansamblelor din lemn, tobogane si leagane cu ancorare sol. Analizam de ce este nevoie de aceasta ancorare, cum trebuie instalate aceste ancore, ce tipuri de ancore sunt furnizate in kitul original și unde ar trebui amplasate cel mai bine.

Tipuri de ancore de sol

Jungle Gym ofera doua tipuri de ancore de sol. In mod uzual, in cazul unor soluri mai solide, ancorele de pamant tip tirbuson care lucreaza prin infiletare, pot fi suficiente, desi intotdeauna recomandam betonarea a echipamentului de teren cu banda de ancorare la sol. Dupa stabilirea pozitiei locului de joaca sau a setului de leagane, ancorele de la sol trebuie plasate in doua colturi situate in diagonala. Manualul furnizat ofera o explicatie clara despre acest procedeu.

Placa de tobogan

Pe langa ancorarea complexelor din lemn, a modulelor si a seturilor de leagan, si placa de tobogan trebuie sa fie bine fixata. Acest lucru confera toboganului o rezistenta mai sporita si impiedica aparitia crapaturilor la imbinarea placii de tobogan cu turnul propriu-zis. Jocurile in voie buna, pot sa confere deasemenea miscari si crapaturi, ancorandu-le insa le protejam de la distrugere si pagube.

Pozitionare

Pentru a monta corect ancorele, este important sa se determine pozitia corecta a complexului de joaca sau a setului de leagan. Sa aveti in vedere pozitionarea toboganului, daca acesta este indreptata spre soare, suprafata ei se va incalzi. După determinarea punctului corect al complexului din lemn Jungle Gym, se pot amplasa ancorele. Aceasta se realizeaza cel mai bine pe doua colturi asezate in diagonala (vezi mai jos) pentru a exclude instabilitatea complexului.

Ancorare in beton:

Pasul 1: Sapati o gaura de aproximativ 55 cm adancime si un diametru de aproximativ 40 cm in sol in doua din cele patru colturi ale complexului de joaca din lemn sau a suportului de leagan.
Pasul 2: Fixati ancorele in lemnul pieselor de joc si turnati betonul in gauri. Ancora in beton trebuie sa corespunda liniutei (2), care este indicata pe armatura pentru o fixare sigura.
Pasul 3: Asigurati-va ca ancorele sol sunt bine ingropate in pamant, pentru a preveni accidentarea copiilor in timpul jocului. Lasati perioada recomandata de intarire a betonului inainte de a utiliza echipamentul de joaca. Aceasta este de aproximativ 24 de ore, in functie de conditiile meteorologice.
Pasul 4: Ingropati restul gaurii cu solul excavat si batatoriti-l bine.

Ancorare in pamant:

Pasul 1: Ancorele de pamant sunt amplasate cu o miscare de rotatie, perpendiculara pe pamant, ca si tirbusonul.
Pasul 2: Atasati ochiul armaturii la turnul de joc cu suruburile furnizate.
Pasul 3: Acoperiti suruburile cu capacele suruburilor furnizate.

Atunci cand ancorele de pamant sunt fixate si betonul este uscat, trebuie efectuata o verificare finala inainte ca echipamentul, complexul pentru joaca sa fie gata de utilizare.

Folositi intotdeauna ancore pentru stabilitate si siguranta complexului de joaca!

Asigurati-va ca echipamentul, complexul de joaca si leaganele sunt utilizate numai daca sunt ancorate. Urmati cu atentie instructiunile noastre. Cand locul de joaca este repozitionat, este important sa re-ancorati. Ambele tipuri de ancore de sol sunt disponibile in magazinul nostru de specialitate si sunt livrate in cateva zile. Totodata, pentru siguranta copiilor Dvs., va recomandam sa aveti in vedere si pavarea suprafetei de joc, va oferim din productie proprie, dale din cauciuc cu caracter amortizator marca Reflex.

Pentru mai multe informatii sau sfaturi despre cum sa amplasati sau ce tip de ancore sunt cele mai potrivite pentru Dvs., nu ezitati sa ne contactati.

Suntem bucurosi sa va ajutam!