S-a intamplat acum doi, intr-un parc al unui centru de evenimente, era frig si ploua, unde am intampinat dale de cauciuc marca ReFlex. Organizatorii au pus pe scarile de marmura dala de cauciuc, fara nicio fixre, pentru a crea o suprafata antiderapanta pe suprafata uda si foarte alunecoasa. Daca ati incercat vreodata in ninsoare sa urcati sau sa coborati pe o scara de marmura, cu siguranta veti experimenta cat de periculoasa poate sa fie. Multumita dalelor de cauciuc, toata lumea circula cu fericire si in siguranta. Partea de jos a placutelor de cauciuc a aderat la marmura umeda, iar partea de sus de pantofii oamenilor, asa ca problema a fost rezolvata.
Datorita acestei experiente am inceput recomandarea cu mai multa incredere a pavajului noastre de cauciuc pentru acest scop: pasarele, scari, terase, drumuri de acces.
Daca acasa sau la locul de munca exista scari pavate cu piatra, ceramica, sau pasarele, rampe, care vor deveni periculoase din cauza zapezii sau inghetului, pot recomanda placa de cauciuc Reflex cu o inima buna. In special acolo poate fi foarte util unde sunt copii sau varstnici, mai ales ca tipurile de pavaje mai sus amintite sunt nu numai alunecoase, ci si dure si astfel pot deveni periculoase.